torsdag 15 december 2011

Besök hos tomten

Tänk vad ett besök hos tomten kan göra... nu känns det faktiskt som jul. Har pratat om att julkänslan inte finns här hemma i år, men nu har även jag trillat dit. Vi packade in oss i bilen ikväll och åkte till Kolmårdstomten, (för er som inte varit där säger jag bara: åk dit). När vi parkerat bilen kom vi på att vi glömt ficklampor, men det löste vi lätt med mobilerna som har ficklampfunktion. Vad gjorde man innan mobilens tid:) räddaren i nöden. Efter en stunds vandring kom vi fram till tomten. Mysfaktorn är riktigt hög med bara levande ljus som lyser upp skogen. Man kan gå omkring länge och titta i husen och kanske ta sig ett par ord med tomten och tomtemor. I skulle minsan berätta för tomten vad hon önskade sig i julklapp men väl där fegade hon ur. Även E som pratar mycket om tomten blev lite reserverad.
Här är lite bilder från kvällen
Här är tomten och tomtemor inne i sin stuga, massor levande ljus och en brasa som brinner i öppna spisen. Här har tomtemor tagit emot önskelistor från barnen.
Här är I och E inne i nisseskolan. Det finns mycket att titta på bl.a. en skolmatsedel (måndag= gröt,tisdag=gröt,onsdag=gröt o.s.v.)
Här är I i nissarnas stuga. Förra året lämnade hon sina nappar i en säng. Vi lämnar kvar lite stearinljus som tack för att vi fick komma. (Att besöka tomten är gratis men han tar gärna emot ljus, det går åt en hel del varje kväll).
Här tittar jag och E på en nisse som av okänd orsak inte följde med de andra till verkstaden utan blev kvar i sängen.
Tomtens häst.
Här är vi i kyrkan. Här är det julmust till nattvard och psalmen heter Hej tomtegubbar slår i glasen.
Nu provsitter I och E tomtens släde.

Som sagt, väl värt ett besök!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar